Мерилин Монро- миг живот

Жената, по която са въздишали и млади, и стари мъже на 60те години има нелек житейски път и край, обвеян в тайни. Мерилин Монро.orig_148255_bg
Тя се ражда с името Норма Джейн и детството, което има по нищо не подсказва, че ще стане толкова известна.
Норма не знае кой е нейн баща. Тя е трето дете, а майката Гладис Монро живее в бедност, получава психическо разстройство и през 1934 г е поставена  диагноза параноична шизофрения. Настанена е в психиатрична клиника. По тази сериозна причина малката Норма прекарва голяма част от детските си години в сиропиталища и различни приемни семейства. По-лошото е, че едва на 11 години е насилена сексуално. Навършила 16 години, Норма сключва брак с надеждата да има човек до себе си и да се чувства защитена. Затова тя не се усеща  и щастлива- просто била омъжена.
Съпругът-Дохърти е зачислен в търговски флот през 1943 година и за 2 години е изптратен в Антарктическия океан. Нmerilin-2орма живее с неговите родители и работи във фабрика за муниции. Съвсем случайно тя е забелязана от фотографа Дейвид Коновер, който бил изпратен във фабриката да снима филм. Това запознанство поставя началото на друг живот за Норма. Започва да се снима за Коновер и сменя своята визия. Боядисва косата си руса. През 1946 година тя се развежда с Дохарти и това е съсвсем логично. Прави поредната голяма промяна- сменя името си. Става Мерилин Монро и сключва договор за първи филм, в който има малка роля, но създава впечатление със своята външност.
Истинска кариера в киното започва да има  след 1953 година.
Мерилин Монро става много популярна и обект на желание от много мъже в шоу бизнеса. Животът й се преплита с този на фамилията Кенеди и краят му все още задава мого въпроси.
Днес много дами  се опитват да копират нейният блестящ чар, но това е дар Божи и  няма жена,  която да успее да имитира нейната лъчезарна, загадъчна и притегляща усмивка.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+