7 туристически мита

Из информационното пространство винаги са се носели различни истории за места от света, към които незнайно как са прикачени етикети и когато назовем някое място- излиза първо това общоприето мнение за него. Дали е така?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Норвегия е студена за туризъм
Да, това е място, където можете да видите северното сияние, което означава, че тази страна се простира доста на север.Това не означава обаче , че цялата територия на Норвегия е покрита със сняг и лед. Само островите Свалабард са арктичния регион. Най-посещаваните места в Норвегия са с благоприятен климат и с доста зелени, особено през лятото.Скандинавската държава е интересно място с оглед бит, култура, традиции и кухня…а и с високия жизнен стандарт на населението.

1616_bigТайланд- покварено място.
Районите Банкок

или Патая действително предлагат всякакви интимни удоволствия и те са донесли  славата на азиатската страна като Содом и Гомор в региона, но това съвсем не е така. Във всички останали райони и места на Тайланд населението е доста консервативно, трудолюбиво и подчинено на своите традиции и обичаи. Така, че Тайланд не е само Банкок- той е място на красива природа-водопади, тихи плажове и гори….Идете в Тайланд и посетете тези места….

гхгхгхгБлизкият изток задължава своите жени да са забулени
Това се отнася с най-голяма сила за жените на Саудитска Арабия. Тя е една от най-консервативните страни и жените са подчинени на различни строги мюсюлмански правила. Друго ще забележите в Дубай и Мароко, но предимно в районите на туризъм. В останалите райони на тези страни- жените трябва да са поне с покрити рамене и свободни, широки , а не тесни по тялото дрехи.

imagesкклллФранцузите са надменни
За французите се носи слух, че са доста груби и надменни, но такива хора има във всяка страна. В повечето случаи те са приятелски настроени, но просто ги заговорете на родния им език.

imagesхгхгхгхЕгипетските пирамиди са в средата на пустинята
От снимка така изглежда, но те са близо до столицата Кайро, а не – разположени в средата на нищото.

36209_650_Английската кралица живее в Бъкингамския дворец
Всеки турист бърза да се снима пред кралската стража на дворец, която пази кралицата, но тя не е там. Елизабет Втора живее в двореца Ундзор в Бъркшир.

800px-20090529_Great_Wall_8185Великата китайска стена е единствената човешка конструкция,  която се вижда от Космоса.
През 2003 година китайският астронавт Янх Лиуей споделя това свое откритие, което по-късно е подкрепено от други доказателства. Китайската стена е най-дългата на Земята, но не се вижда от Космоса

Колко ли още митове за места в света времето и науката ще разрушат?
Може би е по-добре да ги има и тяхното разгадаване да остане в ръцете на туристите и запалените пътешественици…
Весело и забавно лято!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+