6 причини ,за да реагирам,без да сигнализирам!

images

Ще кажа на мама да те изгонят!/ако не сте чели ,текстът е тук/и част от  коментарите към него :

Коментари
Коментари

СНИМКАТА НЕ Е С БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ И НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ

2.8231384

Учителят реагира и гледа да не сигнализира!
Вчера си позволих да споделя лично преживяване
Благодаря на всички ,които направиха някакъв коментар!
А ето и моите лични наблюдения и изводи от разигралата се ситуация.
1.Децата не правят разлика между възрастен човек и себе си-/това се учи,обяснява и демонстрира в семейството,а по-късно в училище и обществото/да не говорим,че не осмислят положението на учителя,а той е проводник на доброто възпитание и морал ,проводник на реда-правилата ,на традициите ,на политиката на държавата и .………опаааа-А каква е политиката по този въпрос?-…….не е ясно….
2.Тези деца са 4 клас ,а все още не са разбрали ,че има ред и правила на поведение в училище и те трябва да се спазват,защото за всяко нарушение има и наказание , равно на нарушението-a безредието води до хаос,понякога с много тежки последствия и често върху тези,които спазват определения ред и ……….опаааа…Да ,ама как стои въпросът с наказанието…….всички сме минали по този път поне веднъж.Разговори с родители,които са по-нечуващи и изнервени от собствените си деца,записване на забележки ,за които родителят казва пред детето си,,Какво иска тая?”…….срещи с психолози между родители,деца и учител……Ако родителят обаче отговори на тези покани и сигнали до инстанции и…….опааааа…..Родителят-като му писне си взема детето и го води в друго училище,където …….сами се сещате…….А този ,които е искал да проведе правилно политиката на възпитание и ред…….може и да няма клас вече…..
4.Децата в случая увреждат училищната собственост ,която -понеже е държавно училище -ползват безплатно/не може да блъскаш врати,да дърпаш дръжки /и това да е без последствия.
5.Децата разговарят ,почти крещят един срещу друг в междучасие-това не е нормално.Така нарушават спокойствието на другите около себе си.
6.Децата в случая бягаха ,излитаха по коридора в междучасието без да гледат и така бяха опасни за себе си и за околните.
Е ,аз исках да подскажа на тези деца ,че са опасни първо за себе си.Момчето сякаш нещо разбра.Момичето…..то разбра,но не искаше да ме погледне в очите,защото някой му е казал да не слуша никого.Да -но не му е обяснил,че даскалът има отговорност за здравето на децата и аз исках да предпазя тези деца от евентуална злополука с тях или децата около тях.
И така……защо  реагирам,без да сигнализирам?
-за да запазя тях от злополука ,а себе си от повече неприятности.
А като гледам тази карикатура,която взех от американски или канадски сайт…..май и други народи имат подобни проблеми….не зная
meaningmarks

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+